Avsnitt 2: Adelskalendrar for days

CC Flickr
CC

Som en folkbildande gärning försöker vi reda ut det här med adelssystem. Vilka är titlarna, vem är finast, vem får sitta på en pall nära drottningen, vad gör alla superadliga människor hela dagarna? Och framför allt: Hur mycket tid har de egentligen att ligga?

Vi pratar bland annat om:
The Rogue Not Taken och Nine Rules to Break when Romancing a Rake, av Sarah McLean
The Magpie Lord
The Darling Songbirds och Blaze, av Rachael Herron
Brothers Sinister-serien av Courtney Milan
Begreppet esquire
The Royal We
Julia Quinn
George Sand

Glöm inte att vi läser Bec McMasters Kiss of Steel till nästa avsnitt!

Om du vill lyssna direkt i webbläsaren kan du klicka här; annars hittar du oss där du brukar samla dina poddar.

4 kommentarer på “Avsnitt 2: Adelskalendrar for days

Add yours

  1. Hej romancepodden!

    Jag började lyssna för att lära mig mer om en genre som jag själv inte är bekant med, men som verkar fascinerande. Nu vill jag bara tacka för ett underbart avsnitt! Så otroligt intressant och skönt att någon annan vågat ge sig in i adelsdjungeln så att jag slipper! Även i övrigt är ni professionella, roliga, engagerande och intresseväckande!

    Jag har en fråga som ni gärna får svara på, så får jag veta om det är en förutfattad mening och isf i vilken grad.

    1. När jag smurfat runt på romanceavdelningen på bokhandelssidor har jag tyckt mig märka att det förutom 1800-talets England och Egypten är vanligt att romance utspelar sig bland vikingar eller i romarriket. Kan det stämma, eller har jag hamnat i någon märklig underavdelning? Kanske är vikingar väldigt exotiska och heta för till exempel amerikanska författare?

    Jag vet inte vilken titel jag skulle vilja ha, men jag vill gärna nämna hur coolt det är att det finns en brittisk parlamentsledamot som heter baronessan Blod! Hon verkar vara en relativt vettig politiker också.

    http://www.parliament.uk/biographies/lords/baroness-blood/2502

    Tack för en jättebra podd!

    Gilla

  2. Vilket infospäckat avsnitt! Jag läser just nu Elizabeth Hoyts serie Maiden Lane, jag minns inte om ni nämnt den, men den är i alla fall ett bra exempel på att de adliga männen (mest) faktiskt jobbar en hel del. Jag insåg också hur lite jag ändå lägger märke till titlar (utom när jag stör på på att det finns oproportionerligt många dukes), så nu blev jag rätt pepp på att läsa om en massa och verkligen notera vad alla har för titlar.

    Gilla

Lämna en kommentar

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑